Loading...
Kokoomuskynät

Loviisan lauhdevedet pääkaupunkiseudun lämmitykseen?

Ville Valta, sähköposti Wille Rydmannille 28.12.2017.

Hei Wille ja Helsingin Teknisten Kokoomus ry:n hallituksen jäsenet,

Ajattelin laittaa teille tiedoksi, vaikka osa varmaan asian jo on huomannut, liitteenä olevan melko tuoreen aloitteen Helsingin kaupunginvaltuustossa. Aloite koskee lisävaihtoehtojen selvitystä, jolla kasvihuonepäästöjä voitaisiin vähentää Helsingissä. Sen keskeinen ajatus on Ydinvoimavaihtoehdon tuominen ja sen selvittäminen yhtenä vaihtoehtona.

Aloitteen tekijä on Piraattipuolueen Petrus Pennanen, mutta siinä on nähdäkseni ollut aktiivisesti mukana myös Kokoomuksen Atte Kaleva ja Vihreiden Atte Harjanne. Muina allekirjoittaneina on lukuisat Kokoomuksen Valtuustoryhmän jäsenet mutta myös muutama muun puolueen jäsen.

WILLE: Kun sinä olet nyt vaikutusvaltaisella paikalla Helen Oy:n hallituksen Varapuheenjohtajana ja Kansanedustajana sekä Helsingin valtuuston jäsenenä, niin toivottavasti annat vahvan tuen tälle selvityspyynnölle.

Tulette huomaamaan vuoden 2018 aikana mitä todennäköisemmin alkavan keskustelun Loviisan 1 ja 2 Ydinvoimalaitosten käyttöluvan jatkosta. Jos Valtioneuvosto hyväksyy näiden laitosten jatkoajan noin 10 vuodella, niin Helsingin kasvihuonepäästöt voidaan ratkaista muutaman vuoden kuluessa. Ratkaisu on kaukolämpöputki Loviisasta pääkaupunkiseudulle. Olemassa olevaa putkea voidaan sitten myöhemmin hyödyntää esim. Pienydinvoimaloiden lämpöenergian siirrossa.

Laitan tähän vielä liitteeksi Kokoomuksen Rovaniemen puoluekokouksen aloitteet. Willelle tiedoksi ja muille muistin virkistämiseksi meillä oli sivulla 185 aloite no. 132 koskien Pääkaupunkiseudun vaihtoehtoisten energiaratkaisujen selvittämistä ml. Ydinkaukolämpö.

Hyvää Uutta Vuotta 2018!

Helsingin Teknisten Kokoomus

Ville Valta
Yhdistyksen sihteeri